fotografija izdelkov; fotograf kranj; fotografija; fotografija artiklov; fotograf; fotografiranej artiklov; fotografiranje artiklov; fotografiranje izdelkov; fotografski studijo fotomorgana; fotografski studijo kranj;

fotografija produktov Keramika Kerqult

V studiju sem fotografiral izdelke iz keramike, ki jih izdeluje Miha Štiglich iz Kranja. Mihaje res pravi umetnik, ki zna uporabne predmete narediti, da izgledajo kot umetniško delo.

Fotografiral sem na belem pleksi steklu, zadaj sem imel softboks da sem dobil odsev v steklu, potem pa še 3 softbokse za osvetlitev artiklov.

Oprema Nikon D810, objektiv nikon 24-70 f2.8

Spodaj pa kratek opis umetnika

Sem Mihael Štiglich in všeč so mi edinstvene oblike. V svet gline in keramike sem vstopil leta 1999 in še vedno sem očaran nad tem, kako glina v rokah zaživi novo življenje. Keramične izdelke izdelujem v svojem ateljeju v Kranju s kombiniranjem različnih prostoročnih tehnik pod znamko KerQult. Izdelujem kratke serije, kjer ima vsak kos svojo zgodbo in značaj.

KerQult so unikatni izdelki iz kamenine, žgani v temperaturnem območju med 1220°C in 1280°C. Vsak kos je ročno oblikovan, način glaziranja ter žganje na visoki temperaturi pa doprinesejo, da si dva kosa nista povsem enaka – vznemirljiva unikatna odstopanja se pojavljajo tako v obliki kot barvi.

Za KerQult izdelke uporabljam materiale najvišje kvalitete v vseh fazah ustvarjanja, zato so primerni za uporabo v gospodinjstvu, tako za uživanje hrane kot v zdravem pripravljanju obrokov. Odlično se počutijo v pomivalnem stroju, četudi se ne branijo ročnega pomivanja. Izdelki so primerni za pečico, brez težav jih lahko segrevamo do temperature 400°C. Odsvetujem pa uporabo na električni kuhalni plošči, direktnem ognju ter v mikrovalovni pečici.

 

MAIL: kerqult@gmail.com

FACEBOOK:  KerQult Ceramics

INSTAGRAM:  kerqult

ETSY: www.etsy.com/shop/KerQultCeramicsShop